Blogul Aventuria

Pana la urma cu cat creste consumul?…

Written By: admin - Jan• 25•11

Una din cele mai frecvente intrebari legate de utilizarea unei cutii portbagaj este cu cat afecteaza consumul mediu al masinii. Avem in sfarsit cel putin un raspuns documentat, pe care il voi prezenta mai jos, si multe alte raspunsuri care variaza de la “insesizabil, nu mi-am dat seama” pana la “cu 3-4 litri la suta!”. Cert este ca atunci cand utilizezi o cutie portbagaj diferenta de consum nu trebuie pusa doar pe seama schimbarii la capitolul aerodinamica ci si pe faptul ca acel portbagaj este montat pe masina:
- sa transporte un surplus de bagaje, corespunzator de multe ori unui surplus de pasageri (lucru diferit fata de deplasarile obisnuite de weekend sau de zi cu zi);
- sa serveasca unei deplasari pe distanta mare, de cele mai multe ori in regim de trafic diferit fata de ce gasim in tara (autostrazi pe distante mari, care permit rulare la viteza ridicata in mod constant);

Deci atat configuratia masinii cat si incarcarea acesteia si stilul de condus vor influenta consumul. Cat priveste aerodinamica portbagajelor exterioare, THULE testeaza si studiaza fiecare nou model pentru a asigura un minim impact asupra tinutei de drum.

Avem deci inregistrari cu computerul de bord al unui VW Passat, cutie manuala, motor de 2 litri diesel. In prima zi masina cu 2 pasageri adulti, un copil si bagajele aferente parcurge “drumurile patriei”, cu o viteza medie de aproape 70km/h si un consum mediu de 5,7%.

In a doua zi, cu inca doi adulti si bagajele aferente, consumul a fost de 6,5% ruland de data asta preponderent pe autostrada. Media orara a fost aproape 100km/h. Masina a fost echipata cu Thule Atlantis 780, cel mai cautat model de cutie din portofoliul nostru atat pentru inchiriere cat si la cumparare datorita raportului optim intre volum si lungime (480 litri si 195 cm la exterior).

In conditii similare de incarcare, pe teritoriul tarii, masina consuma 5,2% deci putem pune pe seama portbagajului o crestere de consum cu 10% sau 0,5 litri la suta de km.

In continuare va incurajez sa ne spuneti care a fost experienta voastra in ceea ce priveste consumul masinii echipata cu portbagaj exterior. Nu uitati sa precizati viteza medie, tipul de combustibil si marimea motorului (masinile pe benzina cu motoare mici au avut cele mai mari cresteri de consum) si alte astfel de elemente relevante.

Aventuria.ro

si esti bun de drum

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>