Blogul Aventuria

Cutii portbagaj – ce alegem?

Written By: admin - Oct• 25•11

Aventuria.ro ofera spre inchiriere si vanzare echipamente THULE. Cutiile portbagaj disponibile fac parte din cateva game principale (Pacific, Atlantis si Dynamic + Excellence) si vom incerca sa prezentam diferentele dintre acestea, pentru o alegere

mai rapida a echipamentului potrivit.

Gama Atlantis se fixeaza pe bare prin sistemul Power-Grip ceea ce usureaza montajul, mai toate cutiile din gama avand deschidere pe ambele parti, oferind astfel un acces usor la bagaj fie ca e vorba de incarcare sau descarcare. Cea mai polivalenta cutie portbagaj din gama este Thule Atlantis 780. Este combinatia perfecta dintre mare si spatios cu util si comprimat avand lungimea de 195 cm si volum de 480 litri, ceea ce o face potrivita atat masinilor mai mici precum Volkswagen Polo, Peugeot 206 si se preteaza la fel de bine pe masini SUV, break sau sedan.

Din aceeasi gama, Thule Atlantis 900 se diferentiaza ca fiind cea mai mare cutie portbagaj oferita de THULE. In sezonul de iarna, pe langa o multime de bagaje poti lua cu tine pana la 8 perechi de schiuri cu lungimea maxima de 225 cm. Mai multe detalii particulare despre Atlantis 900 poti citi in post-ul nostru dedicat acestei cutii intitulat “Un “gigant” printre cutii de portbagaj“.

Inca o cutie din gama care merita mentionata este Thule Atlantis 600; fiind o cutie ingusta dar spatioasa cu volumul de 340 litri, o poti asocia pe sezon de vara cu unu sau mai multi suporti de bicicleta ProRide 591 sau FreeRide 532 ori cu un suport de caiac Hull-A-Port Pro si evident cu un caiac. Cu Atlantis 600 poti lua cu tine pe sezon de iarna pana la 6 perechi de schiuri cu lungime maxima de 175 cm.

Portbagajele din gama Atlantis dispun de ranforsari longitudinale discrete, din metal, astfel incat pot transporta in siguranta pana la 75 kg.

 

Gama Pacific o recomandam celor cu simt practic si mai putin interesati de estetica. Thule Pacific dispune de sistemul Easy-Grip fiind comparabil cu Atlantis, adica la fel de usor de montat, dar are deschidere doar pe partea dreapta.

Una din cutiile de portbagaj din gama Pacific este Thule Pacific 100 care este o cutie mica si practica, usor de montat chiar de o singura persoana; cu un volum de 370 litri si o lungime de 139 cm aduce un semnificativ plus de volum masinilor mici. Adecvata celor ce transporta bagajele celor mici (carucior, jucarii de interior sau de plaja, umbrare si corturi) sau echipament sportiv voluminos sau care se poate murdari. Ca si reper de marime, aceasta cutie de 370 litri este cu mult mai spatioasa decat orice portbagaj al masinilor din clasa mini (200-250 litri), fiind comparabila cu un portbagaj de Reanult Megane sau Opel Astra.

Thule Pacific 700 este o cutie de portbagaj spatioasa cu volumul de 460 litri si lungimea de 232 cm; este utila pentru plecarile la schi pe timp de iarna deoarece permite transportul a 6 perechi de schiuri, de asemenea iti ofera destul loc pentru bagaj si este echipata cu 2 chingi interioare pentru sustinerea incarcaturii in timpul mersului pentru stabilitate. Este de asemenea potrivita pescarilor si celor ce petrec vara in aer liber si au nevoie de spatiu pentru unelte de pescuit sau diferite echipamente de camping sau sport cu lungime mare.

Cutiile din gama Pacific au partea inferioara ranforsata doar din nervurile materialului si deschidere pe o singura parte, ceea ce implica o greutate redusa si o capacitate de transport de maxim 50 kg.

 

Cateva cutii portbagaj care completeaza in mod elegant designul unui autoturism sunt disponibile in oferta Aventuria:

Thule Excellence are un volum de 520 litri si greutate proprie de 26 kilograme. Se monteaza usor cu ajutorul sistemului Power-Grip. Este o cutie portbagaj cu un design exclusivist, cu doua nuante de culoare. Pozitia avansata permite deschiderea completa a hayonului in ciuda lungimii mari, de 218 cm. Excellence este prevazuta cu manere la interior si exterior pentru a usura manevrarea capacului. Pentru baza cutiei s-a folosit tehnologia “diffuser” specifica masinilor de Formula 1, pentru a reduce la minim rezistenta la inaintare si zgomotul. Este la fel de utila in sezonul de vara cat si in sezonul de iarna pentru ca permite transportul a 8 perechi de schiuri cu lungimea maxima de 200 cm cat si a bagajului, inaltimea interioara fiind de 40 cm.

O alta cutie cu aspect deosebit este Thule Dynamic 800, cu un interior imbracat intr-un material aderent pentru siguranta sporita si zgomot redus, volumul de 420 litri si lungimea de 208 cm. Este echipata cu manere exterioare pentru manevrarea mai usoara a capacului, la fel ca Thule Excellence. Se monteaza pe bare cu ajutorul sistemului inovator Power-Click. Dynamic 800 permite transportul a 7 perechi de schiuri cu lungimea maxima de 180 cm.

 

Viteza recomandata pentru cutiile portbagaj, indiferent de gama, este de maxim 130 km/h, de asemenea cutiile sunt testate City-Crash si sunt garantate 5 ani.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>